Автоматизація ресторану "Ратуша"

Заклад наповнений атмосферою минулих років та величчю завдяки якісно проведеним реставраційним роботам та гармонійно підібраним елементам інтер’єру. В 5 залах можуть комфортно розміститися до 200 осіб.
Ще під час ремонтних робіт керівництво почало пошук необхідного програмного забезпечення для обліку діяльності ресторану.

Основні вимоги:
● швидка передача замовлення з залу до бару та на кухню;
● підтримка бонусних програм;
● підключення торгового обладнання;
● можливість ведення калькуляцій (технологічних карт), списку рецептур, обліку продуктів (в т.ч. напівфабрикатів та спецій);
● бухгалтерський облік
● швидка передача замовлення з залу до бару та на кухню;
● підтримка бонусних програм;
● підключення торгового обладнання;
● можливість ведення калькуляцій (технологічних карт), списку рецептур, обліку продуктів (в т.ч. напівфабрикатів та спецій);
● бухгалтерський облік
Визначитись з вибором необхідної системи обліку допомогли спеціалісти компанії “Медіа Сервіс”, що мають значний досвід автоматизації кафе, барів та ресторанів. І в цьому випадку був обраний комплекс програмних продуктів “Ресторан“ та “Громадське харчування (Общєпіт) для України”.
Програма “Ресторан” чудово справляється з фронт-офісними завданнями ресторану. В кожному залі встановлене робоче місце офіціанта - сенсорний монітор (тачскрін) з установленою програмою та підключеним до нього принтером чеків. Завдяки зрозумілому інтерфейсу програми та можливості швидкого вибору категорій меню, офіціант легко відзначає обрані клієнтом позиції. Замовлення передається на бар та в кухню і друкується там через принтери у вигляді замовлення. Такий варіант роботи дозволяє без поспіху швидко та якісно обслужити відвідувачів та приділити увагу новим клієнтам, в той час як замовлення вже готується. Крім того, тут же на екрані офіціанти мають можливість бачити стан столиків в усіх залах - вільні, зайняті або зарезервовані. Для друку рахунку в кожному залі є принтер.

В програмі “Громадське харчування” ведеться управлінський облік, а також є можливість формування різних звітів для аналізу діяльності закладу.
З часу відкриття ресторан “Ратуша” вже знайшов своїх постійних клієнтів і їх число постійно зростає. Затишний інтер’єр, демократичні ціни та швидке і якісне обслуговування приваблюють багатьох відвідувачів. А керівництво закладу має зручні інструменти для аналізу ефективності діяльності закладу - програми 1С:Підприємство для ресторану.
Галузь: Готельно-ресторанний бізнес (HoReCa)
Клієнт: Ресторан "Ратуша"
Найменування ПЗ: Громадське харчування 8 для України / Ресторан 8 для України